Oljefondet skal gjøre motsatt av hva andre gjør

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. desember 2022 | 09:27

Oljefondssjef Nicolai Tangen mener de svært urolige markedene skaper muligheter til ekstraavkastning. De skal tjene mer penger på å gjøre det motsatte av hva andre gjør.

For Oljefondet har det gitt store verdiendringer i både positiv og negativ retning. På grunn av fondets størrelse – det ligger i skrivende stund på 12.700 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

– Vi synes det ser usikkert ut fremdeles, sa Tangen noen dager før Norges Bank Investment Management torsdag ettermiddag publiserte sin nye strategiplan for de neste tre årene.

– Vi skal kunne gå mer motstrøms og gjøre mer det motsatte av andre, sier Tangen. Fondet skal «prøve å kjøpe når andre vil selge, og selge når andre vil kjøpe».

Les også: Milliardær er bekymret: – Oljeselskapene er bemannet med klimaaktivister

– Det handler om å øke risikoen i slike ekstremtilfeller. Hvis man har en skikkelig «sell-off,» at man øker posisjoneringen.

Han betegner mulighetene til å gå motstrøms som enorme.

– Vi kan komme til å gå motstrøms i større grad enn før. Vi har sett hvor mye penger det kan bli ut av det. I år er det stor ekstra avkastning som kommer fra dette, sier Oljefondets sjef Nicolai Tangen.

Eksperter: Utsatt oljeleting har null betydning

mest lest