Blir stanset av politibil med gripestropp

Avatar photo
Publisert 10. februar 2024 | 19:22

De fleste av oss har sett en av de mange heftige biljaktene som har blitt filmet og sendt på TV i USA. For å klare å stanse etterlyste som nekter å overgi seg, har amerikansk politi begynt å ta i bruk såkalte «gripestropper».

Nylig måtte politiet i byen Hollywood i delstaten Florida ta i bruk denne teknologien for å stoppe en gul Chevrolet Camaro som prøvde å stikke av.

Gripestroppen er surret på en Y-formet «arm» som kan senkes fra fangeren fremme på politibilen. For å stoppe skurken, må politibilen komme seg nærme nok til at den kan skyve armen bort i ett av bakhjulene.

Det som skjer da, er at stroppen vikler seg rundt hjulet, som raskt og effektivt låser seg fast. Da kan politiet hogge i bremsen og få slutt på biljakten.

En video av politijakten i Florida er blitt frigitt av politiet og delt på sosiale medier. Mange ser ut til å være overrasket over at politiet besitter slik teknologi.

Se biljakten her:

Videoen ble frigitt av lokalt politi i desember.

Siden 1979 har over 11.500 liv gått tapt i biljakter i USA.

Politiet regner med at moderne teknologi som disse gripestroppene kan bidra til å forkorte og stanse biljakter på en tryggere måte.

mest lest