Må gi tilbake kontrollen over INPs domener

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 10. februar 2024 | 20:28

Telemark tingrett har beordret tidligere INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe til å gi tilbake administratorrettigheter over Industri- og Næringspartiets (INP) internettdomener til partiet, ifølge en midlertidig forføyning fredag.

Tingretten bestemte dette uten at partene møtte til muntlig forhandling, ettersom de anså saken som pressende.

– Vi er veldig glade for at retten støtter vårt syn om at INP eier kontroll over vårt eget domene, sier leder Joar Nesse i en pressemelding fra INP lørdag.

Waltherzøe uttrykker overraskelse over avgjørelsen og sier til NTB at han ikke var klar over den. Han mener det er underlig å få informasjon via mediene uten at han fikk si sin sak.

Ifølge han har han dessuten allerede prøvd å gi fra seg nettsidene, men uten å motta svar fra INPs ledelse.

– Vi har tatt kontakt med INPs ledelse flere ganger om overføring av blant annet domenet uten å få svar. INPs ledelse har imidlertid tatt kontakt tilbake via en advokat, og vi har forespurt et møte der vi skulle finne god måte å gjøre dette på, skriver den avgåtte partilederen til NTB.

Waltherzøe stiller seg undrende til hvorfor INP velger å involvere advokat.

Les også: Krisetall for INP etter uro og splittelse: – Vi gir ikke opp

Det at den avgåtte partilederen fortsatt har sittet på administratorrettigheter til domenet inpartiet.no, har ført til at den nye partiledelsen ikke har hatt kontroll over partiets epostkontoer og nettsider, forklarer den nye partilederen, Joar Nesse.

Han hevder på sin side at Waltherzøe har motsatt seg å tilbakeføre tilgangene.

– Nå har tingretten endelig slått fast at det er medlemmene som på demokratisk vis eier kontrollen til INP-domenet, og at viktige eiendeler til et politisk parti i Norge ikke kan kontrolleres av én enkelt person, skriver Nesse.

Waltherzøe trakk seg som leder for INP den 25. januar. Etter å ha blitt presset ut fra rollen har han valgt å etablere det nye konkurrerende partiet Det norske industripartiet (DNI).

mest lest