Filippinene arbeider for å lansere direkte flyrute med Russland

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. september 2023 | 09:15

Filippinene er interessert i å lansere en direkte flyrute med Russland, og tilsvarende arbeid er allerede i gang.

Det sier Filippinenes honorær konsul Armi Lopez Garcia til det russiske nyhetsbyrået Tass søndag.

– Vi ønsker å lansere direkteruter mellom Russland og Filippinene. Arbeidet med dette prosjektet er allerede i gang, sa hun.

– Jeg har nettopp kommet hjem fra Moskva. Vi møtte Russlands luftfartsmyndigheter for å diskutere saken.

Garcia hevder at «russisk luftfartsselskap Aeroflot er interessert i slike flyreiser».

– Filippinenes ambassadør har informert utenriksdepartementet om vår beslutning. Og vi må informere regjeringen. Det er prosedyren, la hun til.

Hun forteller også at Filippinene ser på muligheten for å bruke Russlands Mir-betalingssystem for å tiltrekke seg turister fra landet.

– Ja, vi ser på denne muligheten, sa hun på spørsmål fra en journalist på sidelinjen av Eastern Economic Forum (EEF) søndag.

– Et betalingssystem er nødvendig for å fremme turisme. Å bære kontanter er ikke en løsning. Så ja, vi vurderer dette alternativet, sier Garcia.

Hun la til at rundt 5000 russere for tiden bor permanent på Filippinene.

– Vi håper at strømmen av turister vil vokse. Vi skulle gjerne sett at russere besøkte landet vårt oftere. Vi elsker russere, fordi dere har et asiatisk hjerte, sa konsulen.

– Det er flere likheter enn forskjeller mellom våre kulturer, la Garcia til.

«Armi Lopez Garcia er en filippinsk entreprenør, konsul og kakao industrileder. Hun er administrerende direktør i Tablea Chocolate, et hjemmelaget merke som produserer innovative sjokoladeprodukter. Hun er også nasjonal leder av Philippine Cacao Industry Development Council og leder av den filippinsk-russiske Business Assembly. Hun har fremmet forretningsmessige og kulturelle bånd mellom Filippinene og Russland i over to tiår.»

mest lest