Brann i Stavanger: Over 80 evakuert og seks til sykehus

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. desember 2023 | 07:11

Over 80 personer er evakuert og seks personer er sendt til sykehus med røykskader. Fem rekkehus med 28 leiligheter er evakuert.

Nødetatene rykker ut etter melding om brann i en rekkebolig i Stavenger natt til søndag melder politiet klokken 03.38 på X.

– Nødetatene er på stedet med flere ressurser. Det organiseres ved hjelp av kommunen for å skaffe husrom og transport for et større antall beboere, skriver politiet.

– Evakueringen utvides til nok et rekkehus Totalt skal det dreie seg om fire rekkehus med til sammen 20 leiligheter. Seks beboere er kjørt til sykehus med røykskader, mens 33 personer er evakuert til barnehagen, skriver politiet i en oppdatering klokken 04.48 søndag morgen.

Klokken 05.20 melder politiet at det er fortsatt ikke kontroll på brannen, og man vurdere fortløpende spredningsfaren til nærmeste rekkehus.

Vaktleder Nils Simmerøy i brannvesenet sier til NRK at de har sendt store ressurser til stedet.

– Det jobbes iherdig. Det var stor røykutvikling da brannvesenet kom frem. Brannen spredde seg fort til taket. Det ble dermed iverksatt evakuering, sier han til kanalen.

Klokken 06.13 opplyser politiet at «nok et rekkehus med åtte leiligheter og 32 registrerte beboere er evakuert til midlertidig venteplass før videre transport». Tallet på evakuerte er nå på over 80.

mest lest