Får komme tilbake til X

Avatar photo
Publisert 10. desember 2023 | 13:26

Alex Jones, ofte omtalt som en av verdens mest kontroversielle menn, skal nå få komme tilbake til X, tidligere kjent som Twitter. Han har vært utestengt siden 2018.

Elon Musk, som nå eier det sosiale mediet, har latt folket ta avgjørelsen i en avstemming på X.

Over to millioner avga sin stemme, og resultatet viser et krystallklart ønske om å få Jones tilbake på platformen. Hele 70 prosent stemte for å gjeninnføre kontoen hans, mens 30 prosent stemte imot.

Avstemmingen kom bare få dager etter at Alex Jones ble intervjuet av Tucker Carlson, som har et show ekslusivt på platformen X. Under intervjuet nevnte Jones at han liker Elon Musk veldig godt og at han har forståelse for at det kan være vanskelig å gjenopprette ytringsfriheten på X, og at han derfor har forståelse for at Musk ikke har latt ham komme tilbake.

Elon Musk har tidligere gjeninnført kontoen til Donald Trump, som også ble utestengt før Tesla-gründeren kjøpte opp platformen. Den gang lot han også folket få bestemme gjennom en avstemming.

I 2018 ble Alex Jones utestengt fra Twitter, Facebook, YouTube, Apple og Spotify. De ulike mediene viste til ulike årsaker for utestengelsene.

Den eksentriske politiske kommentatoren er kjent både for sin teatralske opptreden og kontroversielle utspill. Han har fått mye kritikk for å blant annet hevde at Sandy Hook-skytingen var en konspirasjonsteori, men han har også fått mye skryt for å ha klart å forutse en rekke store begivenheter i det amerikanske samfunn.

I oktober i fjor, ble Jones dømt for å ha spredt konspirasjonsteorier om at Sandy Hook-massakren aldri fant sted. Han må betale 965 millioner dollar i erstatning til flere av foreldre til barn som ble drept under massakren.

mest lest