Her raner han Rema-butikken med kniv

Avatar photo
Publisert 11. januar 2024 | 23:36

En tenåring måtte møte i Agder tingrett over videolink tiltalt for en rekke straffbare forhold, inkludert et væpnet ran av en Rema-1000 butikk.

Flere vitner og fornærmede forklarte i retten seg om volds- og trusselhendelser knyttet til tenåringen. Blant dem var en Rema 1000-ansatt som satt i kassa da tenåringen, bevæpnet med kniv, ranet til seg noen tusen kroner fra kasseapparatet 16. august i fjor.

– Da han skulle betale kontant for en mindre vare, rekker han seg samtidig etter kontantene i kassaskrinet. Når jeg prøver å lukke den, tar han opp en kniv og truer meg med å stikke meg mens han forsyner seg av kassen, fortalte fornærmede.

Tenåringen, som fra mai til desember i fjor bodde på en institusjon i Arendal, står også tiltalt for 11 andre lovbrudd. De fleste omhandler vold, alvorlige trusler, bæring av kniv og narkotikabesittelse, skriver Fædrelandsvennen.

Den tiltalte erkjente skyld for alle 12 lovbruddene.

På spørsmål fra aktor Ingvild Austenå Berg om han hadde gjort seg noen tanker om hvordan hans handlinger har påvirket andre, svarte han følgende:

– Ikke så mye.

– Bryr du deg?

– Ja, tenker litt på det.

– Kan du sette ord på det?

– Nei.

Sida mai 2022 skal gutten ha begått 40 straffbare handlinger ifølge aktor, som viste til tidligere domfellelser fra da han var bosatt andre steder i landet.

– Han er i dag ikke mottakelig for hjelp og oppfølging i frihet. Han begår fortsatt kriminelle handlinger til tross for tidligere domfellelser, meldeplikt, varetektsfengsling og til tross for at han har vært institusjonsplassert på en plass for dem med størst atferdsproblemer, sier Berg.

Aktor mener faren for ny kriminalitet ved løslatelse i dag er stor. Påtalemyndigheten mener straffen må settes til ett år og åtte måneder, hvorav seks måneder gjøres ubetinget.

Dommen vil kunne foreligge om noen dager, ifølge tingrettsdommer Jan Atle Hansen.

mest lest