Kunstig intelligens leser nyheter for en hundredel av prisen

Avatar photo
Publisert 11. januar 2024 | 17:54

Channel 1 vil bli den første nyhetskanalen som utelukkende benytter syntetiske ankere. Kanalen lanseres etter planen i mai, og skal lage nyhetssendinger til helt ned i en hundredel av prisen for tradisjonelle nyheter.

En av fordelene med en KI-anker, er at den kan snakke hvilket som helst språk, uten problem. De kan også brukes til å produsere flere timer med innhold daglig enn hva noen har tid til å forbruke.

Techgründer og investor Adam Mosam er en av personene som står bak Channel 1. Han forteller til Aftenposten at den viktigste motivasjonen ikke er å spare penger. Målet er å lage mer objektive nyheter enn det de polariserte nyhetskanalene leverer.

Målet hans er å rulle ut kanalen verden rundt på ulike språk. Den lanseres først på engelsk i USA i mai.

– I dag får folk fortsatt samme to timene med daglige prime time nyheter i hele USA. Men ideen vår var: Hvis vi kan bruke KI til å senke kostnadene, kan vi daglig produsere mer innhold enn noen enkeltperson kan se i løpet av en kveld. Dette åpner muligheten for en personlig nyhetssending, sier Mosam til Aftenposten.

Kildene de vil benytte, er nyhetsbyråer og samarbeidende kanaler, i tillegg til egne journalister. I første omgang sikter de seg inn på å lage omtrent 100 daglige nyhetsinnslag, med et mål om å nå opp i 500 daglige innslag allerede til høsten.

– Etter hvert vil du kunne velge lokale nyheter blandet inn i riksnyhetene. Du vil bare få opp dine favorittsporter og nyheter om aksjene du selv eier, forteller Mosam til avisen.

Han håper kanalen kan bidra til å gjenopprette den fallende tilliten til mediene i USA. Channel 1 vil sørge for at alle får med seg de viktigste nyhetene først, for å unngå ekkokammer-effekten.

– Tilliten til media faller jevnt og trutt. Amerikanerne stoler ikke lenger på sine medier. Det er dette vi vil gjøre noe med. Jeg vet at vi kommer til å ha et større troverdighetsproblem enn alle andre. Derfor må vi være enda mer nøye enn andre for å sikre pålitelighet. Mennesker skal sjekke alt som gjøres i alle deler av prosessen.

Channel 1 har foreløpig bare sluppet en 20 minutter lang demonstrasjonsvideo, som du kan se her:

Channel 1 skal distribueres som en egen app på ulike smart TV-plattformer.

Prosjektet er nå under utvikling og har foreløpig bare 13 ansatte. Det hele finansieres av Adam Mosam selv, som har bygget opp og solgt to teknobedrifter tidligere.

mest lest