– Vi vil gjennomføre den største deportasjonen i vår nasjons historie

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. januar 2024 | 07:19

Onsdag kveld holder USAs tidligere presidenten, Donald Trump, sitt eget valgmøte, som sendes på Fox News fra Des Moines, hovedstaden i delstaten Iowa.

Under møte som ble ledet av Fox-vertene Bret Baier og Martha MacCallum, snakket Trump om  invasjonene i Ukraina og Israel, og det han karakteriserte som Joe Bidens ‘svake presidentskap.

Han betonte sitt engasjement for å dempe globale spenninger ved å kombinere fred og styrke. Trump argumenterte for at dersom han fortsatt var president, ville det ikke være konflikt i Israel, og han understreket sin sterke støtte til landet.

Når det gjelder bekymringer rundt innvandring, la Trump fram planer for en omfattende innsats for deportasjon og hevdet: «Vi vil gjennomføre den største deportasjonsinnsatsen i vår nasjons historie. Vi sender alle tilbake dit de kom fra. Vi har ingen annen mulighet.»

Han henviste til en rapport som indikerte at en skole i New York hadde overført elevene til fjernundervisning for å huse nesten 2000 migranter i bygningen.

Trumps kommentarer strakte seg også til innenrikssaker, da han anklaget andre republikanere, Nikki Haley og Ron DeSantis, for å støtte kutt i Medicare og Social Security. Han hevdet: «Vi kunne tjene mye penger. Det er mye potensiell inntekt. DeSantis ønsker å kutte i Social Security og Medicare. Nikki Haley ønsker å kutte i Social Security og Medicare,» i en kritikk av hans partifeller.

77-åringen ble også spurt om USAs fremtidige forhold til NATO:

– Jeg vil bruke et ord som begynner med S, men jeg vil ikke fordi jeg ser noen unge, veldig flotte barn blant publikum,» og fortsatte med å anklaget Hilary Clinton og andre demokrater for å være «villige til å rive babyen ut av livmoren i den niende måneden.»

Visepresidentkandidat

– Jeg kan ikke fortelle deg det, egentlig. Jeg mener, jeg vet hvem det kommer til å bli, sier Trump.

Møte er samme kveld som de to øvrige kandidatene, Ron DeSantis og Nikki Haley, deltar i en TV-sendt debatt fra samme by, som blir sendt på CNN.

Fox News «Town Hall» med Donald Trump i Iowa:

mest lest