Historisk nivå for Høyre, og MDG langt under sperregrensen

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 11. februar 2023 | 14:16

Norfaktas siste måling for Nationen og Klassekampen gir Høyre hele 34,6 prosent oppslutning. Dette er det høyeste partiet er målt til for denne målingen.

Partiet er i vinden om dagen, og det står ikke på ambisjonene. Høyre ønsker å doble antallet ordførere, som i dag er 75 stk. Da kommer det godt med å få en økning i oppslutning på 3,3 prosentpoeng fra januar.

Nå tar Solberg til orde for å se enda høyere.

– Jeg tenker at vi holder fast på den strategien, og så tar vi med oss alt vi får ekstra. Men det girer opp folk til innsats og aktivitet, og det er jo kjempebra, sier Solberg til Nationen.

Arbeiderpartiet ligger på sin side på fattige 21 prosent. Det er likevel en oppgang på 1,9 prosentpoeng fra forrige måneds måling.

Verst er det dog for MDG som faller hele 2 prosentpoeng, og dermed havner langt under sperregrensen med sine gjenværende 2,2 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: SV 6,9 (+2,5), Rødt 6,5 (uendret), Sp 5,4 (+0,9), KrF 4,6 (+0,7), Venstre 4,3 (+0,3), Frp 10,9 (-1,6) og andre 3,8 (-0,7).

Dette resultatet hadde gitt Høyre og Frp rent flertall alene, og 85 mandater. Dagens regjeringspartier Ap og Sp ville derimot bare fått 50 mandater.

«Andre» brutt ned: Dette er småpartienes januaroppslutning (+)

mest lest