Jeffrey Epstein dokumenter skal offentliggjøres

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. februar 2023 | 09:41

Den siste bunken med dokumenter med navnene på de som er knyttet til den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein, vil bli offentlig i nær fremtid, ifølge medierapporter.

Daily Mail rapporterte at dokumentene forventes å bli offentliggjort i løpet av de kommende månedene, nesten fire år etter at Epstein angivelig tok selvmord mens han satt fengslet i et føderalt kriminalomsorgsanlegg i New York. Dokumentene forventes å inneholde navnene på medarbeidere, ofre og ansatte knyttet til Epstein.

De refererer til «påståtte gjerningsmenn» eller de som er anklaget for «alvorlig forseelse», så vel som politimenn og anklagere.

Epstein var assosiert og venn med mange offentlige personer, inkludert Bill Gates og tidligere presidenter Donald Trump og Bill Clinton. Det var ikke klart om disse navnene vil bli nevnt i materialet. Prins Andrew, som er anklaget for å ha hatt sex med Epstein-offeret Virginia Roberts, nå Virginia Giuffre, som var mindreårig og advokat Alan Dershowitz, sies å være blant personene som er nevnt i dokumentene, ifølge Daily Mail-rapporten.

Dokumentene som har blitt forseglet siden 2019, ble brukt i en ærekrenkelsessak anlagt av Roberts i 2015 mot Ghislaine Maxwell, som ble dømt for sexhandel og rekruttering av mindreårige til Epstein. Noen av dokumentene har gradvis blitt utgitt siden.

Les også: Folk leter etter «boogeyman» bak gardinen: – Jeg er involvert i vaksiner for å redde liv

Personene som er planlagt å bli identifisert inkluderer et anonymt offer (John Doe 5) som ga bevis ved Maxwells rettssak ved å bruke bare hennes fornavn, ifølge rapporten. En annen er assisterende statsadvokat.

En annen beskrives som en «offentlig person» av Maxwells advokater, som protesterte mot at navnet ble offentliggjort. John Doe (23) er død, men ble anklaget for «alvorlige forseelser», heter det i dokumentene, ifølge Daily Mail. Personene er ikke identifisert med navn.

Tucker Carlson krever svar om Jeffrey Epsteins «selvmord»

mest lest