Folk leter etter «boogeyman» bak gardinen: – Jeg er involvert i vaksiner for å redde liv

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. februar 2023 | 11:37

Bill Gates forteller i et intervju med BBC om hvordan det var å bli ansiktet til konspirasjonsteorier under Covid-19-pandemien.

– Jeg forventet ikke det, sa han til BBC, med henvisning til forslag om at han tjente på viruset, eller startet det selv.

– Under pandemien var det titalls millioner meldinger om at jeg med vilje forårsaket det, eller jeg sporer folk. Det er sant at jeg er involvert i vaksiner, men jeg er involvert i vaksiner for å redde liv, sier Gates.

«boogeyman» bak gardinen

– Disse meldingene snudde på en måte det. Jeg antar at folk leter etter «boogeyman» bak gardinen, den overforenklede forklaringen. Ondskap er mye lettere å forstå enn biologi, sier han.

Gates snakket også om hvordan han, som mange andre filantroper, møtte sexforbryter og finansmann Jeffrey Epstein.

– Jeg er i hvert fall mer forsiktig nå enn da jeg gjorde det. Jeg skal gjøre litt mer due diligence. Jeg kan gjøre en feil igjen. Jeg er ute i verden, og jeg prøver ikke å være eneboer, sier Gates.

Gates, som har tilbrakt mye av sitt liv som den rikeste personen i verden, har gitt mange milliarder kroner rettet mot global helse, og spesielt barn.

Les også: Bill Gates mener energikrisen i Europa er en «bra ting»

Han deler nå tiden sin mellom klimaendringer og utryddelse av underernæring og sykdommer som polio og malaria.

På spørsmålet om han er sparsommelig i sitt personlige liv, sa Gates:

– Jeg har ikke et gigantisk skap. Jeg bruker ikke smykker. Når jeg pakker ut en gave, tar jeg ikke innpakningen og bretter den opp og bruker den igjen. Min bestemor kastet aldri en papirpose i sitt liv eller noen streng på en pakke. Så etter hennes standarder er jeg gal, sier Gates.

Tucker Carlson krever svar om Jeffrey Epsteins «selvmord»

mest lest