Bill Gates mener energikrisen i Europa er en «bra ting»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. oktober 2022 | 03:57

Mens folk i Europa står overfor utsiktene til å ikke ha råd til å varme opp hjemmene sine denne vinteren, og oppleve frysende mørke strømbrudd, mener Bill Gates at energikrisen er en «bra ting».

Gates snakket frem sitt selskap Breakthrough Energy Ventures, et investeringsselskap for klimateknologi i et nytt intervju med CNBC.

Milliardæren kom med løsninger på energikrisen i Europa som følge av krigen i Ukraina.

– Folk ble litt optimistiske med hensyn til hvor raskt overgangen kunne gjøres. Uten at den russiske naturgassen er tilgjengelig i Europa, er det et tilbakeslag.

– Vi må finne ikke-russiske hydrokarbonkilder for å erstatte disse, så det er kullanlegg i drift og forskjellige ting, fordi du vet, å holde folk varme, å holde disse økonomiene i anstendig form er en prioritet, sa Gates.

– På en annen side er dette en bra ting på lang sikt, fordi folk ikke vil være avhengige av russisk naturgass, så de vil gå raskere til disse nye tilnærmingene, fortsatte Gates.

Millardæren grunnla selskapet Breakthrough Energy som er paraplynavnet på flere organisasjoner.

Selskapet har som mål å akselerere innovasjon innen bærekraftig energi og i andre teknologier for å redusere klimagassutslipp.

Bill Gates: Avviser «klima-moralsk korstog»

 

mest lest