Knivstikking på T-banen i Oslo: Fire siktet for drapsforsøk

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 11. mars 2023 | 21:25

Mann alvorlig skadd etter knivstikking på en T-banevogn ved Tøyen stasjon i Oslo. Fem menn er pågrepet av politiet.

– Fire er siktet for forsøk på drap og den siste for medvirkning til forsøk på drap, sier kriminalleder Morten Kalhagen til VG natt til søndag.

Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter opplyser til NRK at politiet fikk melding via AMK klokken 20:24 om at en person skulle være knivstukket tidligere i kveld. Politiet sier de var ganske raskt på Tøyen med relativt store styrker. Der ble det lokalisert en skadd person. Vedkommende ble fraktet til sykehus ganske raskt. Han blir betegnet som alvorlig skadd. Fornærmede er under 18 år.

– En person er påført stikkskader. Ukjent skadeomfang, men det fremstår alvorlig, skriver politiet på Twitter klokken 20.39.

Artikkelen fortsetter.

Politiet fikk en del informasjon fra vitner, og fra videomateriale.

Politi, hundepatruljen og beredskapstroppen Delta utstyrt med skjold søkte etter de mistenkte rundt og i en bygård på Tøyen. En drone ble sendt opp i letingen.

I en leilighet nær T-banen på Tøyen ble flere personer ført ut av politiet. Etter to timer meldte politiet at fem personer var pågrepet, men senere rettet de antallet til fire, pluss én person som foreløpig har status som vitne.

– Så vidt vi vet skjedde hendelsen før Grønland stasjon, der vi tror de antatte gjerningspersonene gikk av T-banen, sier operasjonslederen.

Innsatsleder på Tøyen, Brian Skotnes, sier til NRK at gjerningspersonene skal være fra Tøyen. Samtlige er kjente for politiet.

Innsatslederen sier at vitner forklarer at det har vært en uoverensstemmelse som endte i en knivstikking.

Som følge av situasjonen ble det full stans i all trafikk.

– Jeg så en person ble båret ut på båre. Redningspersonellet hadde det travelt. Det er et stort oppbud av utrykningskjøretøyer, ambulanser, legebiler og politi, sier frilansfotograf Glenn Johansson til VG.

Etter det iNyheter kjenner til skal det være snakk om en 16-åring med utenlandske aner som er skadd. Han skal ha fått et stikk rett under ribbeinsbuen samt ett i låret hvor kniven fortsatt sto. Gjerningspersonen skal ha forsøkt å trekke ut kniven, men skaftet løsnet slik at knivbladet ble stående igjen.

Jørgen Granberg bidro til denne saken.

Situasjonen skal ha forekommet på Tøyen T-bane.

Bergens-lærere utsettes for slag, spark og lugging: – Kraftig økning

mest lest