Meta planlegger Twitter-utfordrer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mars 2023 | 04:55

Tech-nyhetsbrevet Platformer rapporterte fredag om at Meta planlegger et nytt sosialt medium med den hensikt å ta opp kampen med Elon Musks Twitter.

Prosjektet kodenavnet P92 vi bli bygget som en frittstående app, men brukere vil kunne logge på med Instagram eller Facebook innloggingsinformasjonen sin. Meta ønsker  å tiltrekke seg noen av Twitter-brukerne som leter etter alternativer etter at Musk tok over og endret noen av nettstedets regler.

– Vi utforsker et frittstående desentralisert sosialt nettverk for å dele nyheter, meninger og lignende sa en Meta-talsperson til CNBC fredag, og la til:

– Vi tror det er en mulighet for et eget sosialt nettverk der skapere og offentlige personer kan dele oppdateringer rundt deres interesser.

Det er ikke klart hvor lenge Meta har jobbet med P92-produktet, eller om selskapet har startet utviklingsprosessen. Moneycontrol, som først publiserte historien, siterte en person kjent med saken som sa at ideen fortsatt var et «pågående arbeid».

Meta utforsker også integrasjoner med eksisterende sosiale nettverk som Twitter eller Mastodon, delvis avhengig av en protokoll kalt ActivityPub, rapporterte Moneycontrol.

Elon Musk sterkt kritisk til World Economic Forum (WEF): – En verdensregjering ingen ba om eller vil ha

mest lest