Musk skal bygge ny by i Texas

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mars 2023 | 02:24

Milliardæren Elon Musk (51) planlegger å bygge sin egen by i Texas, som arbeiderne hans kan bo i. Han har kjøpt 3500 mål med land.

Han skal bygge byen i Bastrop County like utenfor Austin, delstatshovedstaden i Texas, langs Coloradoelva, ifølge en rapport fra Wall Street Journal.

Målet er å bygge en ny by for å skape et «utopisk» samfunn der gründerens ansatte kan jobbe og bo billigere enn andre steder i området. Det gjelder ansatte i selskapene Musks tunnelselskap Boring, elbilselskapet Tesla og romfartsselskapet SpaceX, ifølge avisen.

Byen vil bli kalt Snailbrook, etter Musks tunnelbyggingstjeneste Boring sneglemaskot.

Leieprisen på en to/tre-roms leilighet i Bastrop, er omlag 23 000 kroner per måned. Musk skal tilby en leiepris på rundt 8500 kroner, til sine ansatte i den nye byen, ifølge Wall Street Journal.

Musk skal også ha en bolig like utenfor byen i følge avisen.

I Texas er det lovpålagt å ha minst 201 innbyggere før man kan søke om bystatus. Foreløpig har ikke Bastrop fylke mottatt en slik søknad, ifølge WSJ. Men ifølge møtereferater fra lokale folkevalgte er det blitt godkjent gatenavn, som Boring Boulevard. Musk har også planlagt  å bygge en Montessori-skole.

I Texas er det færre miljø- og arbeidslover og ingen selskapsskatt eller kapitalgevinstskatt for enkeltpersoner, skriver Sky News.

For drøyt to år siden flyttet Musk selskapenes hovedkvarter, og bolig, fra California til Texas – etter stor misnøye med det han kalte overregulering og -beskatning.

Musk: Media er rasistisk til hvite og asiatiske

 

mest lest