Storbritannia: Økende antall protester mot de som «fornærmer islam» – trusler om vold blir stadig mer vanlig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mars 2024 | 09:50

Antallet protester mot det som oppfattes som blasfemi øker i Storbritannia, rettet mot de som angivelig «fornærmer islam», ifølge en ny rapport.

Ifølge forskning bestilt av den britiske regjeringen har protester mot det som oppfattes som blasfemi blitt mer hyppige og radikaliserte, skriver Daily Mail.

Rapporten avdekker koblinger mellom ledende aktivister ved nylige protester i Storbritannia og et ekstremistisk islamistisk parti i Pakistan – hvis medlemmer ofte har krevd at blasfemikere skal halshugges.

Rapporten viser også at flere hendelser de siste tre år var knyttet til «en ny generasjon britiske-baserte anti-blasfemi-aktivister som jobber for å gjøre blasfemi til et sentralt problem for britiske muslimer».

Retorikken blant aktivister «har potensial til å føre til radikalisering», noe som «kan øke risikoen for mer vold og terrorisme i Storbritannia», ble det advart om i rapporten.

I forrige måned benektet statsminister Rishi Sunak at det konservative partiet «Tory Party» hadde et problem med islamofobi etter at den tidligere konservative nestleder Lee Anderson ble suspendert for å ha anklaget Londons ordfører Sadiq Khan for å være kontrollert av islamister.

mest lest