18-åring løslatt tirsdag – siktet for ran søndag

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. april 2024 | 06:36

Etter et ungdomsran i Drammen i helgen ble en 18-åring fengslet. Han hadde blitt løslatt fra fengsel mindre enn én uke før ranet.

Det melder Drammens Tidende.

Ifølge politiet skal 18-åringen begått et ran i nærheten av Drammen stasjon natt til søndag. Han skal ha truet til seg belte, jakke og penger på Vipps.

Politiadvokat Anne Christine Flølo forteller Drammens Tidende at politiet har gjort beslag som kan relateres til ranet, men hun er foreløpig tilbakeholden med å gi detaljer.

Politiet er kjent med den 18 år gamle personen fra tidligere. Til tross for sin unge alder har han allerede blitt dømt tre ganger, blant annet for vold og narkotikarelaterte lovbrudd, ifølge fengslingsavgjørelsen. Han er også mistenkt for et ransforsøk i oktober som ennå ikke er blitt behandlet av retten.

Vanligvis blir ikke ungdom under 18 år fengslet. Han ble først dømt til fotlenke, men brøt vilkårene og ble derfor overført til fengsel for å fullføre resten av straffen.

Statistikk fra politiet viser at det har vært en voldsom økning i ungdomsran de siste fem årene i Sør-Øst politidistrikt.

I 2019 var det syv registrerte ran hvor personer under 18 år var involvert. I 2023 økte antallet til 74, noe som representerer en ti ganger økning. En betydelig del av disse hendelsene innebærer barn som raner andre barn.

mest lest