iNyheter stiger – Document faller bratt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 11. april 2024 | 19:29

I går kunne vi melde at iNyheter har søkt pressestøtte. Idag kan vi melde at trafikkmålingen Similarweb er ute med nye månedstall for verdens nettsteder.

I pilene for iNyheter peker kurven bratt oppover fra februar til april.

Det Similarweb måler er såkalt unike økter eller besøk. Det vil si de måler antallet brukere som er innom nettsiden. Det spiller ingen rolle hvor man sider man leser i hver økt. Antallet teller uansett som 1 økt.

Fra 1,2 millioner økter i januar, var vi opp til 1,4 millioner leserøkter i februar og 1,6 millioner i mars. Ifølge Similarweb.com.

Motsatt er trenden for våre kolllegaer i Document.no. De har en fallende kurve. De har mistet 30 prosent av trafikken fra januar til mars ifølge Similarweb. Fra 3 millioner i januar til 2,5 millioner i februar til 2 millioner i mars.

Similarweb lar oss også sammenlikne tallene. Man ser her også at folk er lenger inne på iNyheter i hver økt (5.09 minutter) enn de er på Document.no ( 3 min 55 sek). Folk leser også gjennomsnittlig flere artikler på iNyheter hver gang de er innom.

Det er fortsatt Document og iNyheter som er de desidert største blant de «alternative» mediene. Steigan.no er på en god nr. 3. Og de har også vokst de siste månedene til nesten 1 million økter.

Men bak Steigan må man langt ned.

Den mye omtalte redaktøren Danby Choi klarer ikke å omgjøre oppmerksomheten i lesertall. Subjekt ligger på 160-180.000 leserøkter i måneden. Det er bare 10 prosent av lesetallene til iNyheter.

For Minerva er det enda skralere. De har under 100.000 leserøkter per måned.

Disse tallene er vel å merke estimater fra Similarweb. De absolutte nivåene kan variere fra faktiske tall, men de pleier angivelig å få trender med seg ganske bra.

iNyheter takker alle som følger oss. Vi er faktisk ganske stolte av hva vi har oppnådd på kort tid.

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

iNyheter har søkt om pressestøtte – dette er grunnen

mest lest