SE: TV-anker ser seg lei av tullet med pronomen

Avatar photo
Publisert 11. april 2024 | 23:48

Begeret rant over for den britiske TalkTV-ankeren Julia Hartley-Brewer da hun skulle intervjue journalisten Shivani Dave om behandling for barn som identifiserer seg med det motsatte kjønn.

Etter å ha introdusert gjesten sin, påpeker journalisten at Hartley-Brewer brukte feil pronomen for henne, og at hun foretrekker å bli omtalt som «de/dem».

TV-ankeren blir oppgitt, og brånekter å bruke uriktige eller oppdiktede pronomen om sine gjester.

– Jeg prøver ikke å være frekk. Jeg bruker bare riktige pronomen. Du er en kvinne, og da referer jeg til deg som nettopp det. Du er ikke en gruppe, så «de/dem» er rett og slett feil pronomen. Du kan identifisere deg selv som hva du vil, men du kan ikke tvinge meg til å bruke feil ord og feil språk, sier Hartley-Brewer.

– Vel, du får gjøre som du vil. Jeg tar det bare opp i tilfelle de som hører på ønsker å referere til meg på en respektfull måte, svarer Dave.

Videre insisterer journalisten på at det er riktig språk å referere til en kvinne som «de/dem» dersom de ønsker det.

– Jeg er ikke en kvinne, men en veldig spesiell transperson. Grunnen til at jeg tar dette opp er at jeg vil at alle skal vite at jeg er spesiell, sier Dave.

– Vel, jeg er ikke spesiell. Jeg er bare en kjedelig, gammel, heterofil og gift kvinne. Det er vel ikke lov å være lenger, sier TV-ankeren spøkefullt tilbake.

Se klippet her:

mest lest