Charles Oppenheimer er barnebarnet til Julius Robert Oppenheimer, kjent som «atombombens far».
Julius Robert var leder av ‘Manhattanprosjektet’ i New Mexico, USA fra 1943 til 1945. Der jobbet de på spreng for å utvikle atombomben.
Nå har barnebarnet hans, Charles Oppenheimer, tatt til orde for at verden må omfavne kjernekraft.
– Vi må se forbi våre kognitive og politiske partiskheter: Atomenergi er nødvendig og trygt, og det er ikke det samme som atomvåpen, skriver han.
Charles mener atomkraft er nødvendig for at verden skal klare å omstille seg til grønn energi.
– Som J. Robert Oppenheimers barnebarn, vil jeg påstå at min farfar ville støttet utviklingen og bruken av kjernekraft som en klimavennlig løsning for å imøtekomme verdens energibehov. I tillegg kan det også være nødvendig med kjernekraft for å opprettholde fred og samhold globalt.
Det skriver Charles i magasinet Time.
– Uran 235 har flere millioner ganger mer energi enn kull eller olje. Selv om mange frykter kjernekraft på grunn av assosiasjoner med atomvåpen, så er dette en særdeles trygg energikilde, skriver Charles.
Se også: Fersk trailer for Christopher Nolans nye film: ‘Oppenheimer’
Han viser til at kjernekraft er en av de tryggeste energikildene vi har, og mener energikrisen vår er så alvorlig at vi ikke har råd til å ignorere atomkraft.
– Det er på tide at vi oppretter et nytt «Manhattan-prosjekt», denne gangen for å bruke atomkraft til å produsere karbonfri energi.
Charles er optimistisk for fremtiden til kjernekraft, og viser til at stadig flere tenker positivt om kjernekraft.
– Støtten til kjernekraft har steget til 60 prosent i USA. Vi ser også en økning blant demokrater, fra omtrent 38 prosent i 2018 til 59 prosent i dag. Med økende tverrpolitisk støtte, så er der håp.
Charles skriver at prosessen for å gå over til karbonfrie energikilder er svært krevende. Han viser så til historikeren Richard Rhodes som skal ha sagt det kan ta 50 til 100 år å omstille seg til klimanøytrale energikilder.
Charles Oppenheimer fikk støtte fra Elon Musk på Twitter: