Ferske tall: Journalistene stemmer fortsatt blodrødt

Avatar photo
Publisert 11. mai 2023 | 20:54

Det er ingen hemmelighet at norske journalister er venstrevridde. Ferske tall fra årets medieundersøkelse bekrefter dette atter igjen.

Årets medieundersøkelse er offentliggjort. Der kommer det frem tall som viser hvilke partier norske journalister og norske redaktører ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen.

Slik stemmer journalistene:

51 prosent sier de ville stemt på rødgrønne partier.

27 prosent sier de ville stemt på borgerlige partier.

De resterende 22 prosentene består av journalister som ikke vet, ikke har svart, ikke er stemmeberettiget, ville stemt blankt, eller ville stemt på partier utenfor stortinget.

Sosialistisk Venstreparti er den store vinneren i denne målingen. De er til og med større enn Arbeiderpartiet. Hele 18 prosent av journalister sier de ville stemt SV.

Fremskrittspartiet er det partiet som kommer dårligst ut på målingen. Bare én prosent av journalister sier de ville stemt FrP.

750 journalister har svart på spørsmålet. Her kan du se tallene for deg selv:

Medieundersøkelsen har også sett på hvordan norske redaktører ville stemt dersom det var stortingsvalg i morgen.

Tallene viser at redaktørene ikke tenker helt som deres ansatte.

Her er Høyre den soleklare vinneren. Hele 32 prosent av redaktørene ville stemt på partiet. På andreplass kommer Venstre, som 15 prosent av redaktørene sier de ville stemt på.

35 prosent sier de ville stemt på rødgrønne partier.

51 prosent sier de ville stemt på borgerlige partier.

Rundt 16 prosent av redaktørene vet ikke, har ikke svart, er ikke stemmeberettiget, ville stemt blankt, eller ville stemt på partier utenfor stortinget.

111 redaktører har svart på spørsmålet. Her kan du se tallene for deg selv:

Nordiske Mediedager er Nordens største årlige mediefaglige konferanse og samler hvert år rundt 2000 deltakere fra hele spekteret av bransjen.

mest lest