Putins talsmann: Russland opptrer tregt i Ukraina fordi «vi ikke fører krig»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mai 2023 | 01:20

Putin-talsmann Dmitrij Peskov hevder at Russland handlet sakte i Ukraina fordi de «ikke fører krig», men i stedet gjennomfører en «spesiell militæroperasjon».

Utspillet kom i et intervju med en bosnisk TV-kanal onsdag.

– Vi fører ikke krig. Å føre krig er en helt annen sak, det er fullstendig ødeleggelse av infrastruktur, det er fullstendig ødeleggelse av byer, sa Peskov.

– Vi prøver å redde infrastrukturen, og vi prøver å redde liv.

Peskov forteller også at den spesielle militæroperasjonen var «veldig vanskelig», men at den «gikk bra» med «målet om å demilitarisere Ukraina».

– Vi har stort sett klart å ødelegge Ukrainas militærmaskin. Ved hjelp av russiske missiler har det vært mulig å ødelegge mye militær produksjon, eliminere våpenlagre og så videre. Dette arbeidet vil fortsette, sier Peskov.

– Den spesielle militæroperasjonen fortsetter. Det er en veldig, veldig vanskelig operasjon, og selvfølgelig har visse mål blitt oppnådd i løpet av et år, la han til.

Han hevder også at NATO er en direkte deltaker i konflikten, og at medlemmer av alliansen bekrefter dette med konstant tilførsel av våpen, ammunisjon, kampmateriell, samt med økonomiske midler.

– Det var imidlertid vanskelig å forestille seg at NATO-medlemmene, USA, europeiske land, først indirekte, og deretter direkte, ville blande seg inn i denne konflikten. Nato er nå en reell deltaker i denne konflikten, på Ukrainas side, sier Peskov.

mest lest