Norge gir 545 millioner kroner til Amazonasfondet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. desember 2023 | 07:42

Mandag annonserer Klima- og miljødepartementet at Norge vil gi et bidrag på 50 millioner dollar til Brasils innsats for å redusere avskogingen.

Det tilsvarer om lag 545 millioner kroner.

– En reduksjon på 50 prosent i avskogingen i Amazonas i 2023 er nok et resultat av president Lulas beviselige evne til målrettet handling. Dette er viktig for Brasil – og for verden, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen berømmer president Lula for hans sterke lederskap.

– Nok en gang viser president Lula at sterk og målrettet politikk gir resultater. Det er en stor ære å feire 15 år med Amazonasfondet sammen med miljøminister Marina Silva i dag. Det ligger tung symbolikk å restarte våre bidrag til Amazonasfondet på dette klimatoppmøtet, sier Norges klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.

Amazonasfondet ble etablert av president Lula for 15 år siden med formålet å administrere internasjonale bidrag som støtte til Brasils tiltak mot avskoging. Brasil ble Norges første samarbeidsland etter etableringen av Regjeringens klima- og skogsatsing, som ble lansert under et annet klimatoppmøte på Bali i desember 2007.

– Brasils suksess er kritisk viktig for regionen, men også for verden. Med sterk innsats for å redusere avskoging og ambisiøse mål for å redusere klimautslipp, fungerer Brasil som en global leder og pådriver for denne agendaen, sier Eriksen.

mest lest