Obama-film refses for anti-hvit rasisme

Avatar photo
Publisert 11. desember 2023 | 17:55

Dialogen i den nye Netflix-filmen «Leave the World Behind» har vakt reaksjoner i sosiale medier.

Tidligere president i USA Barack Obama og hans kone Michelle Obama er kreditert som produsenter i filmen som nå anklages for å demonisere hvite mennesker.

– Man skal være forsiktig med hvem man stoler på. Spesielt hvite mennesker, sier en mørkhudet skuespiller i filmen.

Det har fått flere til å reagere med avsky.

– Hvite mennesker er den eneste gruppen du har lov til å være rasistisk mot. Ikke bare det, men anti-hvit rasisme blir til og med hyllet. De mest innflytelsesrike menneskene i samfunnet får også sprøyte denne rasismen inn i underholdningen vår. Det skriver Chaya Raichik på hennes X-konto, «Libs of TikTok», hvor hun har 2,7 millioner følgere.

Se den oppsiktsvekkende scenen fra filmen her:

– Her har Obama-paret klart å presse inn sin forakt for hvite mennesker, skriver en annen person til sine 270.000 følgere.

– Barack og Michelle er to av de mest innflytelsesrike menneskene på planeten. Uansett hva du tenker om politikken deres, må du være enig i at potensialet de har til å skape gode endringer i verden er monumental. Derfor er det dypt skuffende å se at de bruker makten sin til å fremme rasehat, skriver skuespiller James Woods.

Andre reagerer på at det er stor forskjell mellom hva som er lov å si om sorte mennesker, og hva som er lov å si om hvite mennesker.

Flere reagerer dessuten på at scenen kom med i en film som Barack og Michelle Obama skal ha hatt stor innflytelse på.

Skuespiller Julia Roberts har bekreftet i et intervju med Jimmy Fallon at Barack Obama jobbet veldig tett med filmens regissør, Sam Esmail, både før og etter innspilling.

mest lest