Flere UFOer observert og skutt ned

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 12. februar 2023 | 18:24

I dag, søndag, kom meldingen om at lokale kinesiske myndigheter i Shandongprovinsen har oppdaget et uidentifisert flyvende objekt, som de nå forbereder seg på å skyte ned. Det rapporterer kinesiske Global Times, ifølge svenske Aftonbladet.

Det er ikke første gang vi får rapportert lignende nyheter.

For bare et par dager siden, fredag, opplyste Det Hvite Hus at et amerikansk F22-jagerfly har skutt ned et objekt over Alaska på kommando fra Joe Biden. Dette tilfellet må ikke forveksles med den kinesiske luftballongen som også ble skutt ned for noen dager siden.

Amerikanske myndigheter vet ennå ikke om objektet er statseid, men forventer å kunne identifisere det ut i fra restene som skal ha blitt hentet opp. Objektet skal ha vært på størrelse med en personbil og skal ha beveget seg 64 km/t, og var på vei i retning Nordpolen.

Den kinesiske luftballongen som ble skutt ned noen dager før var på sin side på en størrelse på rundt tre busser.

En kilde i regjeringen skal angivelig ha fortalt ABC News-korrespondent Martha Raddatz at gjenstanden skutt ned i Alaska skal ha vært «sølvgrå» og «sylinderformet». I tillegg skal objektet ha beveget seg «flytende».

– Det jeg kan si er at objektet ikke var «flyvende» med egen motor-fremdrift. Hvis det er ballong-aktig. Vel, det er det vi vet på dette tidspunktet, sa kilden.

Det spekuleres nå i om objektet skal ha vært en ballong, men også dette er omstridt.

Også Canada har nylig skutt ned det som omtales som et «mystisk objekt». 

Det var i går, lørdag, at Canadas statsminister Justin Trudeau beordret nedskytingen av det uidentifiserte objektet etter samtaler med USA, som over et døgn har studert objektet.

Artikkelen fortsetter.

Les også: Trudeau beordret nedskytingen av et «objekt» over Canada 

Canadas forsvarsminister Anita Anand sier det er for tidlig å spekulere i hva objektet kan ha vært, men informerer at det skal ha vært sylinderformet.

Det kanadiske militæret skal analysere vrakrestene av objektet.

I natt, klokken 02 norsk tid, stengte amerikanske myndigheter luftrommet over Havre i Montana på grunn av forsvarsaktivitet, for å så åpne det kort tid etterpå. Havre ligger nær grensen til Canada.

Observasjoner av UFOer – eller uidentifiserbare flyvende objekter, som det står for –, er ikke et nytt fenomen.

Påstander om UFO-observasjoner har blitt rapportert til amerikanske etterretningsbyråer hele 366 ganger bare siden mars 2021 alene. Det kommer fra USAs etterretningsbyrå, rapporterer data bestilt av Kongressen.

Flere offentlige institusjoner kom til konklusjonen at de flygende objektene hadde «demonstrert uvanlige flyegenskaper eller ytelsesevner,» ifølge en studie som ble deklassifisert av Office of Director of National Intelligence (ODNI).

I 2020 dannet USAs forsvarsdepartement en ny arbeidsgruppe kjent som Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) for å undersøke UFO-observasjoner rapportert av USAs militære.

I frykt for at UFOene kan være til formål for andre nasjoners spionasje med ukjent teknologi, er det vedtatt at det skal være Pentagon, etterretningsbyråer og NASA som skal analysere objektene.

USA: Den kinesiske ballongen var utstyrt for spionasje

 

 

mest lest