13 år gammel jente drept i Danmark – To tenåringer pågrepet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. mars 2024 | 05:54

En gutt på 17 år og en jente på 13 år er pågrepet etter drapet på en 13 år gammel jente i Hjallerup på Nordjylland.

Nødetatene rykket ut til stedet etter å ha mottatt melding om hendelsen klokken 22.10 mandag kveld. De fant den unge jenta alvorlig skadet. Dessverre ble jenta erklært død kort tid etter, opplyser Nordjylland politidistrikt i en pressemelding.

I en pressemelding som ble sendt ut klokken 02.45, opplyser politiet at de to mistenkte er en gutt på 17 år og en jente på 13 år.

– Vi vet at det er en relasjon mellom den drepte og de to pågrepne, men vi kan for øyeblikket ikke uttale oss om motivet for drapet. Vi vil granske saken grundig og avdekke hele hendelsesforløpet – før, under og etter, sier fungerende visepolitiinspektør Mads Hessellund, som leder politiets etterforskning, i en pressemeldingen.

Politiet opplyser at det er et omfattende politinærvær i området rundt varmeanlegget til Hjallerup Fjernvarme.

Innbyggere i Hjallerup vil sannsynligvis møte avsperringer i deler av byen tirsdag morgen, da de tekniske undersøkelsene vil fortsette en stund til, meldes det. De ber folk om å holde seg unna området.

– Vi understreker at vi betrakter saken som en isolert og dypt ulykkelig hendelse, men vi har full forståelse for om det skaper bekymring i området og fører til mange spekulasjoner om hva som kan ha skjedd, sier Mads Hessellund.

Hjallerup er en liten by nord for Ålborg med omtrent 4400 innbyggere.

mest lest