Pensjonert Boeing-ingeniør funnet død dager etter å ha vitnet mot selskapet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. mars 2024 | 07:17

Varsleren som offentlig reiste tvil om Boeings produksjonsstandarder ble funnet død lørdag.

Politiet i Charleston County opplyser til Fox News at John Barnett (62), døde som følge av et selvpåført skudd.

Ifølge den amerikanske kanalen ble Barnett kryssforhørt av Boeings advokater og hans egen advokat dager før han døde.

Retten hadde planlagt at Barnett skulle svare på flere spørsmål lørdag, men han møtte ikke opp som forventet. BBC melder at han senere ble funnet død i lastebilen sin, som sto parkert i et parkeringshus ved hotellet i Charleston, South Carolina.

Barnett var ansatt i Boeing i over tre tiår før han gikk av med pensjon i 2017. Han jobbet som kvalitetskontrollingeniør i selskapet.

I 2019 uttalte Barnett til BBC at Boeing ville akselerere produksjonen av sine 787 Dreamliner-fly, noe som kunne gå på bekostning av sikkerheten.

Han hevdet at nødoksygensystemene som ble produsert for 787 Dreamliners hadde en feilrate på 25 %. Dette betød at en fjerdedel av 787 Dreamliners hadde potensial til å miste oksygen raskt dersom kabinene plutselig ble dekomprimert, og passasjerene kunne bli kvalt.

Barnett uttalte at han støtte på disse problemene da han startet å jobbe ved Boeings anlegg i North Charleston i 2010. Han påstås å ha formidlet bekymringene sine til lederne, men så ingen handling fra deres side.

I 2017 gjennomgikk Federal Aviation Administration Boeing og påla selskapet å ta tiltak, noe som bekreftet noen av påstandene til Barnett.

– Vi er triste over Barnetts bortgang, og våre tanker går til hans familie og venner, heter det i Boeings uttalelse.

mest lest