Solbakken kan ikke fatte at Normann valgte russisk klubb: – Tonedøvt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. september 2022 | 18:59

For en uke siden uttalte landslagssjef Ståle Solbakken at han var «overrasket» over Mathias Normanns valg av arbeidsgiver denne sesongen. Å spille for Dinamo Moskva gjorde ham uaktuell for det norske landslaget. 

Men mandag var Solbakken langt mer tydelig, skriver VG.

– Det er et totalt uforståelig valg. Han fikk en klar hentydning på hva konsekvensene skulle bli før han tok den endelige avgjørelsen. Jeg synes det er tonedøvt av ham og de eventuelle rådgivere som står bak det her, sier Solbakken og fortsetter:

– Jeg har egentlig godt inntrykk av Normann personlig, men det her er skivebom som vanskelig kan være større.

Normann (26) spilte forrige sesong for Norwich, på utlån fra russiske Rostov. Før 2022/23-sesongen var han ryktet til flere klubber, men mandag i forrige uke ble det meldt i russiske medier at han hadde gjennomført den medisinske testen i Dinamo Moskva, og at han dermed lånes fra Rostov og videre til hovedstadsklubben.

– Grunnen til at dette ble en fin løsning, er at jeg helst ikke ville gå tilbake til Rostov, som er nærmere grensen til Ukraina. Det er tryggere og en mye større klubb i Moskva, sa Normann til TV 2  forrige helg.

I samme intervju fortalte Normann at hvis det er «én ting jeg har i lært i min karriere, er det at man ikke blander politikk og fotball».

Solbakken sier til VG at også Erling Braut Haaland ville blitt utstengt om det var han som spilte for en russisk klubb.

Sverigedemokraterna vant valget: – Svært uheldig, skriver landets aviser

mest lest