General utelukker ikke romvesener

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. februar 2023 | 04:16

Generalen som har ledet de amerikanske nedskytingene av uidentifiserte objekter, vil ikke utelukke noen teorier – heller ikke at romvesener står bak.

Det amerikanske luftforsvaret skjøt søndag ned det fjerde flyvende objektet over Nord-Amerika den siste uka. Nedskytingen skjedde over Lake Huron i Michigan.

General Glen VanHerck i det amerikanske luftforsvaret, vil ikke utelukke noen forklaring på hva de uidentifiserte objektene er – heller ikke at romvesener kan være involvert.

– På dette tidspunktet fortsetter vi å vurdere enhver trussel eller potensiell trussel, ukjent, som nærmer seg Nord-Amerika med et forsøk på å identifisere den,  sa VanHerck, leder av US North American Aerospace Defense Command (NORAD) og Northern Command.

– Jeg lar etterretningstjenestene finne ut av det. Jeg har ikke utelukket noe, sier generalen, ifølge Reuters.

VanHercks kommentarer kom under en Pentagon-orientering på søndag etter at et amerikansk F-16-jagerfly skjøt ned et åttekantet formet objekt over Lake Huron på grensen mellom USA og Canada, på ordre fra USAs president Joe Biden.

Objektet blir beskrevet som åttekantet og med strenger festet til det.

Det var det tredje uidentifiserte flygende objektet som ble skutt ned  siden fredag, etter nedskytingen av en mistenkt kinesisk værballong den 4. februar som satte nordamerikansk luftforsvar i høy beredskap.

Flere UFOer observert og skutt ned

mest lest