Hevder at det kan være en felle for å stille Trump for riksrett i den ukrainske bistandspakken

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. februar 2024 | 08:59

Den amerikanske senatoren Rand Paul er enig med senator J.D. Vance sitt notat om at den ukrainske bistandspakken kan sette håndjern på Trump hvis han vinner presidentvalget i 2024.

Det skriver Fox News.

Ifølge den amerikanske TV-kanalen er flere konservative enige med senator JD Vance sitt notat som ble sirkulert tidlig mandag, der det påstås å være en «skjult» klausul i den nasjonale sikkerhetstilleggsregningen som han mener kunne være grunnlag for å stille tidligere president Donald Trump for riksrett hvis han blir valgt til embetet senere i år.

Vance sendte notatet til republikanske politikere der han påpekte at regningen, som ville sende milliarder av føderale dollar til Ukraina, sikrer levering av midler frem til september 2025. Trump har imidlertid lovet å avslutte krigen i Ukraina innen 24 timer etter å ha tiltrådt embetet, noe som også ville avslutte finansieringen.

I Vances notat ble det påstått at den foreslåtte loven «representerer et forsøk fra krefter i utenrikspolitikken/dypstaten på å hindre president Trump i å gjennomføre sin ønskede politikk, og dersom han likevel gjennomfører den, gi grunnlag for å stille ham for riksrett og underminere hans administrasjon.» Han oppmuntret republikanerne til å motsette seg dens godkjennelse.

Senator Rand Paul, fra Kentucky, uttalte på mandag at han støttet Vance sitt notat, og argumenterte for at Demokratene «legger opp til» en mulig Trump-seier i presidentvalget.

– De låser fast utenlandshjelp som vil binde hendene på den neste presidenten, sa Paul i et intervju med Fox News Digital. «Så, jeg synes det er en forferdelig idé. Men også, hvis den neste presidenten skulle prøve å føre en annen politikk, kan du se for deg at Demokratene igjen starter en riksrettssak.»

– Jeg tror de kommer til å prøve å stille ham for riksrett før han tiltrer embetet nå, og det er akkurat det dette handler om, sa han.

Russ Vought, en tidligere medlem av Trump-administrasjonen, var også enig med Vance sitt notat og sa i et innlegg på X at Vance «absolutt har rett i å tolke disse Ukraina-bestemmelsene» på denne måten.

mest lest