Lanserer «Kleppelista»

Avatar photo
Publisert 13. mars 2023 | 22:11

Det skjer få dager etter at Vidar Kleppe bestemte at han ikke lenger vil stille for Norgesdemokratene.

Mandag kveld besluttet lokalpolitikere for Norgesdemokratene i Kristiansand at de skal stille til valg på en ny liste til det kommende lokalvalget. Den skal hete «Kleppelista», skriver Fædrelandsvennen.

Navnet på listen ble foreslått av medlemmer i Norgesdemokratene som støtter Vidar Kleppe. Det var ikke Kleppe sin idé å døpe listen etter seg selv.

For øyeblikket er det en konflikt mellom lokallaget i Kristiansand og Norgesdemokratene sentralt. Fædrelandsvennen skriver at ingen av politikerne ønsket å stille til valg for partiet.

Alf Albert, bystyremedlem i Norgesdemokratene, sier til Fædrelandsvennen at de står fullt og helt bak Vidar Kleppe.

– Det er Kleppe som har bygd opp dette partiet, og det er han folk kjenner til. Han var den ved forrige valg som fikk flest personstemmer. Så vidt jeg vet er det kun en gang tidligere at en liste har blitt kalt opp etter en person og det var Anders Langes Parti, sier Alf Albert.

Står sterkt på Sørlandet

Ved forrige lokalvalg i Kristiansand fikk Demokratene (nå Norgesdemokratene) 13,4 prosent av stemmene, og ble dermed det tredje største partiet.

Vidar Kleppe startet Norgesdemokratene i 2002. Han sier at han kommer til å forbli medlem i partiet, men at han altså vil stille til valg for den nye lista.

Les også: Kjetil Rolness mener TV 2-Græsvik er en hykler

– Jeg melder meg ikke ut av partiet jeg stiftet og der jeg er æresmedlem. Det er jeg som ivaretar partiet og det partiet står for. Jeg blir oppringt av folk fra hele landet som støtter oss og som er oppgitt over den kursen partiet tar sentralt, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Uenighet rundt Ukraina

Den interne konflikten i Norgesdemokratene blusset opp etter at Vidar Kleppe delte et innlegg på Facebook hvor han uttrykket sin fulle støtte til Ukraina.

Samtidig mener partiledelsen at Norge ikke bør gi våpenhjelp til Ukraina. De har og fokusert på at Russland ble «provosert» av Nato-utvidelsene.

Fylkeslaget i Nordland krevde at Vidar Kleppe måtte ekskluderes etter Ukraina-uttalelsen. De mener at partiet hadde kommet til enighet om å holde ro rundt Ukraina-debatten, noe som ikke ble opprettholdt av Kleppe da han publiserte sitt Facebook-innlegg.

Politifolk og advokater reagerer på løslatelsen av Eirik Jensen: – Noe jeg aldri i min praksis har opplevd

mest lest