Trump ankommer Florida: – Vi må beseire galningene som ødelegger landet vårt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. juni 2023 | 05:31

Donald Trump ankom Miami mandag for å møte føderale kriminelle anklager.

– Vi må alle være sterke og beseire kommunistene, marxistene og galningene fra det radikale venstre som systematisk ødelegger landet vårt, skrev Trump på sitt Truth Social-nettverk da han fløy for å tilbringe natten på golfbanen sin i Florida, en 25-minutters kjøretur fra rettsbygningen.

– Jeg håper hele landet følger med på hva den radikale venstresiden gjør mot amerika, skrev han på Truth Social før avreise fra New Jersey.

Trump, frontløperen for den republikanske nominasjonen i presidentvalget i 2024, er planlagt å være i et føderalt rettshus i Miami tirsdag klokken 15:00 lokal tid.

Trump er anklaget for ulovlig oppbevaring av amerikanske nasjonale sikkerhetsdokumenter. Han har proklamert sin uskyld og lovet å fortsette sin kampanje for å gjenvinne presidentskapet i valget november 2024.

En meningsmåling fra Reuters/Ipsos som ble offentliggjort mandag, viste at 81 prosent av republikanerne mente anklagene var politisk motiverte. Målingen viser også at Trump fortsetter å lede sine rivaler om partiets presidentnominasjon med god margin.

43 prosent av republikanere sa at Trump var deres foretrukne kandidat, sammenlignet med 22 prosent som valgte Florida-guvernør Ron DeSantis.

Trump talte til en entusiastisk folkemengde i Georgia i helgen, og kampanjen hans sa at han ville komme med en uttalelse tirsdag kveld, når han kommer tilbake til New Jersey. Han er den første presidenten som står overfor kriminelle anklager, men juridiske eksperter sier at det ikke hindrer ham i å stille som presidentkandidat – eller tiltre selv om han blir funnet skyldig.

En eventuell føderal rettssak i Florida kan ikke finne sted før etter presidentvalget i november 2024.

mest lest