Norge trapper opp støtten til Ukraina

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. november 2023 | 10:34

Norge trapper opp Ukraina-støtten til norske organisasjoner

Norge gir en milliard kroner til Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Flyktninghjelpen, Norsk Folkehjelp, Caritas Norge, Redd Barna og den sivile beredskapsstyrken NORCAP.

– Ukrainerne går nå en ny, kald krigsvinter i møte. Nærmere 18 millioner mennesker trenger humanitær hjelp. Den brutale russiske angrepskrigen mot det ukrainske folket fortsetter med full styrke, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding mandag.

Utenriksministeren understreker at Norge, i tråd med Nansen-programmet for Ukraina, vil fortsette å gi nødhjelp og vern til millioner av ukrainere som lever under svært krevende forhold.

Hjelpen skal blant annet gå til å sikre dem som mister hjemmene sine, steder å bo, til mat, vann og sanitærforhold. Pengene skal også gå til utdannelse, helsehjelp og psykososial støtte, og dessuten til vern av sivile. Norge trapper også opp innsatsen for rydding av miner og eksplosiv.

– De norske humanitære partnerne våre gjør en uvurderlig jobb med å få nødhjelpen frem. Samarbeidet med  ukrainske partnere, gjør også Ukraina mer motstandsdyktig og hindrer en ytterligere forverring av den humanitære situasjonen, sier utenriksminister Barth Eide.

Norge er blant de største giverne i verdenen av humanitær hjelp.

mest lest