Amerikansk TV-stjerne død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. desember 2023 | 05:50

Den amerikanske skuespilleren Andre Braugher, som er spesielt kjent for sine roller i TV-seriene ‘Brooklyn Nine-Nine’ og ‘Homicide: Life on The Street’, døde mandag etter kort tids sykdom.

Det forteller publisisten hans til Variety.

Han ble 61 år gammel.

Braugher ble kjent for sin rolle som den alvorlige kaptein Raymond Holt i serien «Brooklyn Nine-Nine» fra 2013 til 2021. Karakterens stoiske og direkte personlighet, kombinert med en dyp menneskelig side, gjorde ham til en favoritt blant fansen, spesielt i samspillet med Andy Sambergs Det. Jake Peralta.

Han vant en Emmy som hovedrolleinnehaver for sin rolle som detektiv Frank Pembleton i NBCs «Homicide: Life on the Street» i 1998, sitt siste år i serien. Braughers intense skuespillerprestasjon gjorde ham til en av de fremstående stjernene som steg fram fra det kritikerroste politidramaet.

I tillegg til «Homicide» vant Braugher en annen Emmy for miniserier eller film for sin opptreden som en mesterkriminell i FXs 2006-serie «Thief». Han har utforsket den komplekse arven av å portrettere politi gjennom hele karrieren.

Braugher, som ble født i Chicago og utdannet ved Stanford University og Juilliard School, har hatt en variert karriere med roller i filmer som «Glory», «Frequency», «Poseidon», «Primal Fear», «The Mist» og «Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer». Han har også roller i serier som «Hack», «House, M.D.» og «Men of a Certain Age».

mest lest