Hundeeier dømt til fengsel

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. desember 2023 | 05:50

En kvinne fra Tinn kommune i Telemark er blitt idømt elleve måneders fengsel for flere overtredelser av dyrevelferdsloven. I tillegg har hun mistet retten til å holde dyr.

Ifølge rettsavgjørelsen har 28 hunder i løpet av to år blitt utsatt for svært dårlige forhold på kvinnens gård, skriver NRK.

Ved Mattilsynets inngripen i 2022 manglet småbruket vann, og hundene hadde begrenset tilgang til skygge. Området var preget av betydelig avføring, og enkelte steder var det farlige gjenstander, som skruer og spiker som stakk ut av materialer. Totalt har 14 hunder måttet avlives.

I avhør med politiet har kvinnen erkjent at dyrene ikke hadde et tilfredsstillende miljø, men hun hevder at det ikke var skadelig for dem, og hun erkjenner ikke straffskyld. Kvinnen har også fått inndratt retten til å eie, ha tilsyn med, holde, stelle, trene eller bruke noen form for dyr.

Kvinnen har også en tidligere dom for overtredelse av dyrevelferdsloven.

Ifølge Varden ble 220 drektige sauer avlivet hos kvinnen etter at de ble oppdaget å være infisert av parasitter og underernærte av Mattilsynet i 2018.

Den siktede ble dømt til 120 dagers fengsel i den saken.

mest lest