27 tiltalt i forbindelse med kupplanlegging i Tyskland

Avatar photo
Publisert 12. desember 2023 | 19:41

Påtalemyndigheten i Tyskland har tatt ut tiltale mot 27 personer som i fjor ble pågrepet for å ha deltatt i planleggingen av et statskupp.

I desember 2022 gjennomførte politiet i Tyskland en storstilt aksjon over hele landet. 3.000 politifolk gjennomsøkte mer enn 130 hus og leiligheter, og minst 25 personer ble pågrepet i forbindelse med aksjonen.

Blant de tiltalte er 26 personer anklaget for å ha vært medlem av det landsomfattende høyreekstreme Reichsbürger-nettverket tilknyttet aristokraten og forretningsmannen prins Heinrich XIII Reuss (72), i tillegg til en kvinne som er anklaget for å støtte gruppen.

– De tiltalte er sterkt mistenkt for medlemskap i en terrororganisasjon samt forberedelse av landsforræderi, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Planene skal ha gått ut på å storme Forbundsdagen i Berlin og å ta parlamentsmedlemmer som gisler, for så å innføre et nytt statsoverhode i Tyskland. Det skrev avisen Zeit i fjor.

Reuss skal ifølge etterforskere spille en sentral rolle i gruppen, og være påtenkt som ny regent i landet.

Familien til Reuss har tatt avstand fra prinsen, og kaller ham en forvirret, gammel mann som sugde til seg konspirasjonsteorier.

mest lest