Sissener: Det er oljen som har gjort Norge rikt: Men det forstår ikke venstresiden

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. februar 2023 | 19:00

I et innlegg i Nettavisen kommer investor Jan Petter Sissener med skarpe utfall mot regjeringen og venstresiden.

– Venstresiden hevder den har skapt velferdsstaten, men forstår ikke at den hviler på oljeinntekter. De vil kutte oljeinntektene samtidig som de ødelegger andre inntektsmuligheter, starter Sisssener før han fortsetter:

– Vi har en regjering som ødelegger det den kan for norsk verdiskaping, men samtidig hevder å lete etter nye næringer som skal ta over etter oljen. Dette vil gå veldig galt.

Sissener slår fast følgende: «Den norske velferden er finansiert av oljeinntekter.»

Han peker på at statens inntekter fra olje og gass ventet å bli over 1.400 milliarder kroner i 2023, over halvparten av statens samlede inntekter.

Det utgjør over en kvart million kroner pr. innbygger i Norge.

– Likevel kappes politikerne nå om å kutte disse inntektene, og nærmest skammer seg over at Norge er rikt, skriver investoren.

Og til tross for oljeinntektene, som fyller ut budsjettet med 337 milliarder i år, har man ikke nok penger til eldreomsorg og andre tiltak. I andre land er det enda verre, skriver Sissener: Så tenk hva Norge ville vært UTEN oljen?

Han mener det er uforståelig at politikerne i denne situasjonen nærmest kappes om å kutte ut olje- og gassvirksomheten. For hva er det som skal erstatte det?

Ingen ting som Sissenere har noen tro på lønnsomheten av, i det minste.

Han peker på at det «kastes titalls milliarder kroner etter det regjeringen mener er «fremtiden». Da snakker vi om havvind, hydrogenproduksjon, batterifabrikker og en del annet som i dag er ganske langt unna å stå på egne ben økonomisk.»

– Hele 60 milliarder kroner skal næringsministeren dele ut til dem som er flinkest til å innynde seg. Hvor tullete dette er har jeg skrevet om før, raser Sissener og spør:

– Hvorfor ikke bare innse det? Den norske velferden hviler på oljeinntektene.

Og om ikke det er nok, kjører Støre-regjeringen i gang med tiltak for å straffe private aktører og sende folk med kapital som «flyktninger» til Sveits.

– Hvor mye summen av ødeleggelse fra dagens regjering har kommet opp i, er vanskelig å anslå. At det er snakk om mange milliarder kroner årlig, kan det likevel ikke være tvil om, hevder Sissener.

Balkaniseringen av Norge? (+)

mest lest