INP nesten utradert på ny måling

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. februar 2024 | 20:09

Får kun 1,3 prosent på ny måling.

Før bråk og splittelse var det vind i seilene fro INP. Ved lokalvalget fikk de 3 prosent og deretter steg de over sperregrensen på 4 prosent på flere målinger, toppen kom på 6,1 prosent i en måling for Nettavisen.

I slutten av januar trakk partistifter Owe Ingemann Waltherzøe seg etter at landstyret kom med offentlig mistillit.

Noen dager senere stiftet han et nytt parti, Det norske industripartiet (DNI). Med målingene so har kommet i februar virker skaden som har skjedd å vise seg tydelig.

Målinger på 4-6-tallet er byttet ut med målinger på 2-tallet, en halvering. DNI har heller ikke markert seg. De ligger mellom 0,0-0.3 prosent så langt.

Tirsdag kom en måling fra Norstat for Aftenposten og NRK. Der fikk INP 2,6 prosent, ned fra 3,4 prosent i januar. Den nedgangen var av de mindre dramatiske.

Men onsdag kommer det en lite lystelig måling for partiet. De er ned 2,1 prosent, fra 3,4 til 1,3 prosent.

Industri- og næringspartiet har ligget inne med en til tre representanter på Stortinget fire målinger på rad, før denne, skriver Dagsavisen før de fortsetter:

«Nå har striden i partiet nærmest utradert partiet. Det er uvisst i hvilken grad alle respondentene skiller mellom det opprinnelige Industri- og næringspartiet og Owe Ingemann Waltherzøes nye parti, Det norske industriparti. Uavhengig av dette gir oppslutningen «bare» 1,3 prosent og ingen mandater på Stortinget.»

iNyheter har bedt INPs nye leder Joar Nesse om en kommentar, men han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Owe Ingemann Waltherzøe er ikke overrasket over målingene.

– Det vil nok ta tid før Det norske industripartiet (DNI) vil bli målt vil jeg tro, skriver han på SMS til iNyheter.

– Vi fikk riktignok 2,9% I siste måling fra InFact, men det var på et tilleggsspørsmål der 2,9% svarte definitivt og hele 4,3% svarte kanskje, svarer han med henvisning til Nettavisens tilleggspørsmål der DNI ble eksplisitt spurt om av respondentene

Den målingen utført av InFact for Nettavisen viste at hele 2,9 prosent svarer at de «definitivt» vil stemme på partiet. Mens 4,3 prosent svarte «kanskje».

Om sitt gamle parti, gir Waltherzøe et stikk.

– At INP går ned til 1,3% er ikke uventet. Folk liker ikke bråk, baksnakkelser og støy i partier, men antagelig har nok veldig mange fått med seg INPs politiske dreining også. Når det er sagt er det nok for tidlig å si om de er vedvarende nede og blant de «andre» igjen.

mest lest