– Den frie verden må ikke tillate Russland å vinne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. mai 2024 | 12:31

Den polske presidenten Andrzej Duda sier at Russland vil lansere ytterligere angrep hvis dets styrker ikke blir hindret fra å oppnå seier i krigen mot Ukraina.

NATO-allierte, inkludert Polen og de baltiske statene, er sårbare for ny aggresjon, sa Duda på Qatar Economic Forum tirsdag. Mens de ukrainske styrkene sliter med å holde tilbake et nytt Kreml-angrep, spådde Duda et nytt russisk angrep innen uker når regntiden avsluttes.

– Den frie verden må ikke tillate Russland å vinne krigen i Ukraina, sa Duda til Bloomberg i Doha.

Ukrainas militær har lidd under en minkende forsyning av artilleri og mannskap i år ettersom momentum på slagmarken har skiftet til de russiske styrkene. Ved å åpne en ny front nord for Ukrainas nest største by Kharkiv, krysset russiske styrker grensen i området forrige uke etter å ha blitt presset tilbake i 2022, noe som tvang Kyiv til å sende forsterkninger fra sin anstrengte frontlinje.

Les også: Ukrainsk kommandant fortviler: – Russerne bare spaserte inn

USAs utenriksminister Antony Blinken ankom Kyiv tirsdag for å forsterke USAs støtte etter forsinkelser i milliarder av dollar med våpenstøtte.

– Blinken håper å sende et sterkt beroligende signal til ukrainerne, som tilsynelatende går gjennom vanskelige tider, sier en anonym amerikansk tjenestemann til Reuters.

Dette er det første besøket fra en tjenestemann siden den amerikanske kongressen vedtok hjelpepakken på 61 milliarder dollar til Ukraina forrige måned.

mest lest