Fangetransport overfalt og to politifolk drept: Narkobaronen «Mohamed A» på frifot

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 14. mai 2024 | 15:39

Frankrike: Ved 11-tiden tirsdag angrep fire gangstere med våpen en bil som inneholdt fanger.

Franske medier melder at de første rapportene sier at to politibetjenter er døde og én er skadet. Angriperne klarte å frigjøre innsatte og flykte.

Innenriksminister Gérald Darmanin sier at hundrevis av politifolk og gendarmer leter etter dem.

Angrepet fant sted i nærheten av bomstasjonen i Val-de-Reuil, som ligger i Normandie, ved motorveien A154. Ifølge Le Parisien brukte gjerningspersonene Kalashnikov-rifler til å angripe en fengselstransport, samt en Audi A5 og en BMW 5-serie fra området.

Et kjøretøy som ble brukt under flukten ble funnet brent nær Vateville i Eure-regionen.

Fangen som angriperne klarte å befri, er svært farlig, ifølge avisen Le Parisien. I Frankrike var Mohamed A. (30) «leder for et narkotikanettverk». Han ble sendt fra Rouen til fengselet i Évreux, ifølge Bild.

På sosiale medier er det videoer av hendelsen:

En fange i fengselet fortalte Le Parisien at han prøvde å bryte ut av cellen sin for to dager siden. Som et resultat ble han satt i isolat og overvåkingen ble strengere.

Etter hendelsen kalte justisminister Éric Dupond-Moretti inn til et krisemøte i departementet. Han skrev på X: «Alle mine tanker går til ofrene, deres familier og kolleger.»

Ifølge avisen Le Parisien var de to personene som ble drept i fangetransport angrepet en politimann og en fengselsvakt. Den ene var født i 1972, mens den andre var født i 1989. Justisminister Eric Dupond Moretti sier: «En av dem hadde kone og to barn, den andre etterlot seg en kvinne i femte måned.»

Veien ble stengt på ubestemt tid. Et politihelikopter leter nå i området.

mest lest