«Lysglimt» i retten neste uke: – Jeg har i realiteten ikke en sjanse

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. juni 2024 | 19:29

Tirsdag neste uke starter rettssaken mot Hans Jørgen Lysglimt Johansen (52).

Tiltalen mot lederen av partiet «Alliansen» omfatter blant annet grovt Nav-bedrageri, flere brudd på hatytringsparagraf 185, hensynsløs atferd (§ 266), forsikringsbedrageri, og uriktig forklaring.

Ytringene han er tiltalt for retter seg i stor grad mot jøder, mange er mot daværende nestleder i Antirasistisk Senter, Ervin Kohn. Kohn er jødisk og også forstander i Det mosaiske trossamfund (DMT). Mot Kohn er også Lysglimt Johansen tiltalt for hensynsløs atferd (§ 266).

Men det er også tatt ut tiltale for ytringer rettet mot «muslimer og arabere» samt mot «homofile».

– Han nekter straffskyld etter hele tiltalen, det være seg bedrageridelen og det som går på hatefulle ytringer, sier Johansens forsvarer, advokat Robert Antonsen, til NTB.

Det er satt av seks dager til rettssaken. Johansen skal forklare deg allerede første dag.

– Har du tillit til at du får nøytral behandling og en rettferdig dom?

– Ja og nei. Egentlig nei, jeg tenker hele systemet er så totalt rigget i favør av systemet selv at man ikke har en sjanse. Men jeg velger likevel å late som at jeg tror systemet fremdeles fungerer og at det er mulig å få en rettferdig upartisk dom, sier Lysglimt Johansen til iNyheter før han korrigerer seg selv.

– I realiteten innser jeg at jeg ikke har en sjanse, hele systemet er rigget for at jeg skal dømmes. Desto mer jeg kommer inn i det nå ser jeg riggingen. For eksempel er sakspapirene i saken hemmelige, jeg får ikke lov å dele selv min egne twitter meldinger.

Han mener «folk, inkludert dommeren og meddommerne» er «hjernevasket av samme systemet,» og peker på støtten til vaksiner, at folk ikke så at Trump kom til å vinne i 2016 og støtten til krigen mot Russland som eksempler.

– Det viser hvordan systemet hjernevasker dermed nesten alle, vi få dissidenter er helt marginaliserte og systemet trenger å stoppe kjeften på oss med dom. Jeg har i realiteten ikke en sjanse, mener Lysglimt Johansen.

– Du har tidligere snakket om at «Lysglimt» er en rolle. Er det rollen eller Johansen som kommer til å innta vitneboksen?

– Rollen Lysglimt, karakteren Lysglimt smelter inn i den egentlige Lysglimt. Det faktum at Lysglimt delvis er en karakter, en rolle er ikke noe som blir vektlagt i rettssaken av aktoratet som har regien i en slik straffesak. De ønsker jo ikke fokus på det, de er jo der for å få Lysglimt dømt.

– Hvordan ser du på å få denne saken opp i tingretten?

– Jeg ser positivt på å få saken opp, det vil belyse veldig mye over seks hele dager, sier han.

Fra idag er også Hans Jørgen Lysglimt Johansen tilbake i aktivitet på X, tidligere Twitter. Han mistet kontoen sin i 2019, men fikk den tilbake i mai.

Lysglimt Johansen er en mange som har fått komme tilbake på X etter at Elon Musk tok over høsten 2022.

mest lest