CNNs Jake Tapper om Hunter-etterforskningen: – Kanskje varslerne hadde rett

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. august 2023 | 08:19

Mange republikanere er skeptiske til at USAs aktor David Weiss fører tilsyn med Hunter Biden-etterforskningen.

CNN-anker Jake Tapper sa fredag at det er grunnlag for noen av bekymringene.

David Weiss, er den føderale aktor som møtte tilbakeslag for en avtale med Hunter Biden og påtalemyndigheten etter en granskning. Nå vil han bli spesialetterforsker i den pågående etterforskningen av presidentens sønn. Weiss ble utnevnt av justisminister Merrick Garland på fredag, noe som gir ham stor myndighet når det gjelder å ta ut tiltale, skriver Fox News.

Kanalen skrev tidligere at Hunter Biden ikke erkjenner straffskyld og at forliket har falt sammen.

I en uttalelse kalte James Comer (R), styreleder for House Oversight Committee, Garlands kunngjøring «en del av justisdepartementets innsats for å forsøke en tildekking av Biden-familien, i lys av voksende bevis for president Bidens rolle i familiens ordninger som selger ‘merkevaren’ for millioner av dollar til utenlandske statsborgere.»

– Jeg tror det er noen legitime spørsmål om hele denne situasjonen, sa Tapper på «CNN News Central».

– Først og fremst synes jeg det er rimelig å stille spørsmål ved hvorfor statsadvokat Weiss skulle bli utnevnt til spesialetterforsker. Vanligvis er en spesialetterforsker en ekstern advokat. Nå har det skjedd før. Durham kom innenfra, og justisministeren har rett til å gjøre det, men det er merkelig.

Tapper fortsatte med å spørre hvorfor de ville holde seg til personen som var ansvarlig for den «kolossale fiaskoen» i Hunter-avtalen og refererte til spørsmål om den opprinnelige avtalen var «sterk nok».

– Justisdepartementet og Weiss benektet hva varslerne sa, men dette trekket får det til å virke som om, vel, kanskje varslerne hadde rett. Kanskje det de påsto er sant, og han hadde ikke muligheten til å sikte hva han ville sikte, og nå gjør han det. Så jeg har mange spørsmål om det, og jeg tror noen av de politiske spørsmålene som blir reist av republikanerne har grunnlag, sier Tapper.

Dette var et kraftig skifte i Tappers tone sammenlignet med dagen før, da han sa at republikanerne i Representantenes hus som fant at Biden-familiemedlemmer hadde blitt overført over 20 millioner dollar fra lyssky utenlandske enheter, var «sleazy», men ikke kriminelle under et intervju med Comer.

IRS-varsleren Gary Shapley hevdet at Weiss påsto overfor flere vitner at han ble fortalt av DOJ at han ikke kunne ta ut tiltale mot Hunter i California og Washington D.C. Garland nektet for at det var noen innblanding i etterforskningen.

Ny avsløring: Biden-familien mottok mer enn 20 millioner USD fra utenlandske oligarker

mest lest