Unge jenter sprer frykt i Kristiansand: – Grensene flyttes

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. august 2023 | 18:52

Jenter i 13-årsalderen lugger, slår og sparker tilfeldige ofre mens volden filmes og spres på nett, skriver NRK om situasjonen i Kristiansand.

I artikkelen viser de også en sladdet video av en episode fra i vår. En jente i grunnskolealder blir dratt i bakken. Hun forsøker å skjerme hodet mens det sparkes mot henne.

Tre jenter er siktet i saken, mens ytterligere en er mistenkt.

– Det er skremmende å se hvor grov vold barna utfører. Det kan virke som grensene flyttes for at filmene skal bli spektakulære. Barna skjønner ikke hvor farlig det kan være, sier Harald Hollerud ved politiet i Kristiansand.

Politiet mener motivet er å spre frykt.

– Filmene viser jenter som er fullstendig grenseløse. De er på jakt etter situasjoner hvor de kan utøve vold, sier Hollerud.

Politiet i Kristiansand tegner opp trender:

  • Voldsutøverne blir yngre.
  • Stadig flere jenter utfører hensynsløs vold.
  • Samme jentegjeng står bak flere voldsepisoder.
  • Alt filmes og deles på Snapchat og TikTok.

– Ofrene er tilfeldig valgt og det er lite som skal til før det smeller. Flere ganger setter jentene opp «feller» for å finne en grunn til å angripe ofrene, sier Hollerud.

Gjennom politet har NRK kommet i kontakt med noen av jentenes foreldre.

– Vi som foreldre blir sjokkerte når vi ser vårt eget barn utføre sånne handlinger. Vi føler redsel og skam, og man bebreider seg som foreldre. Så er man selvfølgelig bekymret for barnet som blir utsatt for vold, sier en av dem.

Nedetid: Dette skjedde med iNyheter

mest lest