Vil fremme mistillitsforslag mot SD-politiker etter koranbrenninger

Avatar photo
Publisert 14. august 2023 | 19:59

Fire svenske opposisjonspartier mener sverigedemokrat Richard Jomshof har oppfordret folk til å brenne koranar.

Nå vil de fremme mistillitsforslag mot SD-politikeren.

– Siden Ulf Kristersson ikke håndterer situasjonen, vil vi i Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet og Miljöpartiet handle.

De fire partiene ønsker nå å stemme over om Jomshof skal få fortsette å lede Riksdagens justiskomité.

Opposisjonen mener Jamshof setter svenske interesser og svensk sikkerhet i fare. De mener og at han har satt Sverige i en alvorlig diplomatisk situasjon etter flere koranbrenninger i landet, og at Jamshof går imot statsministeren ved å oppfordre til å brenne flere koraner.

På X/Twitter har SD-politikeren kalt profeten Mohammed en «massemorder, slavehandler og røver». Han har også beskrevet islam som en «antidemokratisk, voldelig og kvinnefiendtlig» religion. Jomshof selv hevder påstandene hans er et forsvar for svenske, demokratiske verdier.

Søndag skrev det britiske utanriksdepartementet i et oppdatert reiseråd at det er svært sannsynlig at terrorister vil prøve å utføre angrep i Sverige. Svenske styresmakter mener og at trusselsituasjonen i landet er forverret. Landet blir no regnet som et «prioritert mål» for terrorangrep.

Muslimer i Tyskland og Stobritannia har demonstrert mot Sverige på grunn av koranbrenningene. Både Paven og Tyrkias president har rettet hard kritikk mot svenskene for å tillate koranbrenninger. For bare noen uker siden ble Sveriges ambassade i Iraks hovedstad stormet av hundrevis av demonstranter.

mest lest