Mulig droneobservasjon på Kårstø: – Vi vet fortsatt ikke hvem som står bak

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. oktober 2022 | 04:36

Politiet rykket ut med store styrker etter at det skal ha blitt observert en drone ved gassanlegget Kårstø i Tysvær. 

Anlegget nord i Rogaland, i nærheten av Haugesund, har en avgjørende rolle når det kommer til transport og behandling av gass og lettolje fra områder på sokkelen.

Det var Forsvarets personell på Kårstø-anlegget i Tysvær kommune, i nærheten av Haugesund, som gjorde observasjonen, ifølge TV 2.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hvilke tiltak de har iverksatt, men forteller at de har hatt store ressurser på stedet, at de har vært bevæpnet, og at de blant annet jobber med kontroll av personer og kjøretøy.

– Når vi ser sammenhengen mellom opplysninger vi har fått i løpet av natta så er det flere ting som tyder på at der var en drone. Men vi vet fortsatt ikke hvem som står bak, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til Dagbladet.

– På den ene siden av skalaen har du fremmede makter på den andre siden har du hobby-dronepiloter og så har du ulike kommersielle aktører og andre som opererer droner. Så det er vanskelig å si hvem som står bak foreløpig, sier Fenne-Jensen.

Politiet ønsker ikke å kommentere om det finnes video eller bilder av dronen.

Klokken 01:30 natt, sier innsatssteder Fritz Arne Lilleskog, at politiet nå har avsluttet den operative innsatsen, men at de fortsetter i etterforskning- og etterretningssporet.

– Vi har en del opplysninger i saken som er av interesse. Både når det gjelder observasjoner og mulig video opptak. Dette er materiale som vi har mottatt og som vil gå inn i den videre etterforskningen av saken, sier Fenne-Jensen til NRK.

Fenne-Jensen sier til NRK at politiet tror dronen ble styrt fra Rennesøy, som ligger på den andre siden av Boknafjorden.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21:30.

Bombetrussel utløste evakueringen på Ormen Lange-landanlegget

mest lest