51 prosent av nordmenn kysser aldri partneren sin

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 14. desember 2022 | 21:43

I en ny sexundersøkelse kommer det frem at 51% av det norske folk aldri kysser sin partner.

– Triste tall, sier sexolog.

Kun 15% kysser sin partner hver dag. Det kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av YouGov for Nytelse.no. Undersøkelsen viser videre at hele 51% aldri kysser sin partner.

– Dette er veldig triste tall, og jeg må si jeg trodde det sto bedre til med det norske folk, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad i en pressemelding

Leppene er en av kroppens erogene soner som vekker lystsenteret i hjernen, og de inneholder omtrent 10 000 nerver. Derfor oppfordrer hun alle par til å kysse sin partner hver dag, spesielt siden hun opplyser om at manglende sexlyst er et problem i mange forhold.

– Å kysse er undervurdert. Det er deilig, gir masse endorfiner og lykkehormoner til kroppen og er en utmerket måte å gi, og å få nærhet fra sin partner. Det som også er ekstra fint med å kysse er at det fort kan lede til noe mer, smiler sexologen.

Hun mener at alle par, minimum, bør kysse hverandre før de legger seg, og før de reiser fra hverandre til jobb eller skole.

– Vil du vekke gnisten i forholdet så bør dere kline oftere, slik dere gjorde i starten av forholdet. Skru av TV’n, legg vekk mobilen og klin i sofaen, ved kjøkkenbenken eller i dusjen, tipser sexologen.

For å bli mer attraktiv anbefales å pusse tennene. Det er ikke innbydende å kysse en som lukter eller smaker hverken kaffe eller røyk. Bruk også rikelig med leppepomade for ekstra myke lepper, men unngå klissete lipgloss, skriver nytelse.no

Av mer kuriøs interesse: To tredjedeler av kyssere foretrekker å tippe hodet mot høyre når de skal kysse noen.

Vedum tar strøm­-grep: Innfører lavere elavgift

mest lest