Resett har meldt oppbud – går til skifteretten

Avatar photo
Publisert 14. desember 2022 | 12:17

Styret i Resett begjært oppbud i selskapet med virkning fra onsdag 14.12.

Nettavisen Resett melder følgende på egne hjemmesider:

En forutsetning for videre satsning i Resett har vært rekruttering av ny ansvarlig redaktør med pressefaglig bakgrunn. Dette har dessverre ikke latt seg gjøre innenfor de gitte økonomiske rammer. Styret velger derfor å melde oppbud i selskapet i dag, onsdag 14.12.

Vi takker alle bidragsytere og våre lesere, og synes det er trist at Resett som en av de få som har talt makten og de etablerte narrativ midt i mot, nå må legge ned. Ytringsfriheten og demokratiet, som allerede er under sterkt press i Norge, blir en stemme fattigere.

I Brønnøysundregisteret er det Grafen som er navnet på selskapet som eier Resett. Navneendringen skjedde tidligere i sommer etter vedtak i en ekstraordinær generalforsamling.

I juni kom nyheten om at styret hadde sparket Helge Lurås som daglig leder og ansvarlig redaktør. Konflikten mellom Lurås og styret ble bredt omtalt i norske medier.

Styret utnevnte deretter Henrik Werenskiold som daglig leder og Maria Zähler ansvarlig redaktør. De to var delaktige i de interne konfliktene i Resett før Lurås fikk sparken.

Les også:

Lurås startet deretter opp iNyheter, som lanserte i slutten av august 2022.

Tidlig i oktober ble det så kjent at selskapet var nær konkurs. Men en av aksjonærene, Petter Inge Remøy, gikk da inn og kjøpte opp aksjene for en symbolsk sum. Han gikk ut og sa han ville forsøke å redde nettavisen.

Etter to og en halv måned ser det altså ut som også Remøy har kastet kortene. Resett ble lansert i august 2017.

I en tidlig fase var kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann Andersen med. Spetalen solgte aksjene i februar 2018, mens Jan Haudemann Andersen solgte aksjene sine til Remøy i oktober i år da alternativet var oppbud.

SETTER DU PRIS PÅ DENNE ARTIKKELEN? INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 ELLER BANK 1506.80.92768

Resett har sluttet å publisere: Ansvarlig redaktør og daglig leder er sykmeldt

mest lest