Danmark: Flere pågrepet i koordinert politiaksjon – mistenkt for å forberede terrorangrep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. desember 2023 | 11:15

Flere politikretser i Danmark har foretatt pågripelser i en koordinert aksjon flere steder i landet tidlig torsdag morgen.

Aksjonen ble gjennomført på bakgrunn av mistanke om forberedelse til et terrorangrep, skriver politiet i en pressemelding.

Det fremgår ikke av pressemeldingen hvor det potensielle terrorangrepet etter planen skulle finne sted, og det er derfor ikke kjent om det i det hele tatt er i Danmark, skriver dansk TV 2.

Det står ingenting i pressemeldingen om at trusselnivået i Danmark er hevet. Det er dermed ingen rapporter om at det fortsatt ikke er satt til nivå fire av fem.

Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) avholdt en pressekonferanse klokken 13:00 torsdag. De opplyste at tre personer ble pågrepet i Danmark, og en i Nederland, i forbindelse med dagens aksjon.

– Dette er ekstremt alvorlig, sier statsminister Mette Frederiksen på spørsmål fra pressen i Brussel.

– Det er så alvorlig som det kan bli. Jeg er fornøyd med myndighetenes arbeid. Men det viser situasjonen vi er i Danmark. Dessverre, sier hun.

Formann for de danske demokrater, Inger Støjberg, berømmer dansk etterretningstjeneste og politi for å ha avverget et mulig terrorangrep.

– Vi kan se at det ropes hellig krig i gatene. Det er utvilsomt en islamsk vekkelse i Danmark for tiden, og det må vi ta på alvor, sier Inger Støjberg til TV 2.

mest lest