Græsvik slutter i TV 2: – Jeg skulle gjerne ha levd et annet liv

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 14. desember 2023 | 09:37

Fredrik Græsvik slutter etter mer enn 30 år i TV 2.

– Jeg er redd. Jeg syns dette er skummelt, sier Fredrik Græsvik (56) til TV 2.

Han er sistemann i en lang rekke av profiler som forlater kanalen.

Han bekrefter også at han, sammen med flere andre kjente kolleger, har akseptert en sluttpakke fra TV 2. Han ser nå frem til å prøve å etablere seg på egenhånd.

– De andre som har tatt sluttpakke har jo sagt at det har vært som et kjærlighetsforhold er over. At de får en sorg. For meg har det vært et over 30 år langt forhold som tar slutt. Vi flytter i alle fall fra hverandre, TV 2 og jeg, sier Græsvik.

Græsvik har siste arbeidsdag i TV 2 på nyttårsaften, 31. desember.

Nå ser utenriksreporteren frem til nye prosjekter.

– Jeg har lyst til å prøve noe annet. Jeg har mange prosjekter på gang allerede. Jeg skriver en bok og jeg har et podkastprosjekt. Jeg er i full jobb i det øyeblikket jeg går ut døra. Nå er jeg også friere til å holde foredrag for bedrifter og lignende. Det har allerede vært ganske mange som har tatt kontakt og booket meg til dette, sier Græsvik.

Græsvik forteller også om dårlig samvittighet overfor familien.

– Da jeg var korrespondent, så kom alt annet enn jobb i andre rekke. Jeg har hatt nesten 3000 reisedøgn, det meste i krigssoner, gjennom 30 år. Jeg har måtte «slippe» familien og løpt på rykk.

– Angrer du på de prioriteringene?

– Jeg skulle gjerne ha levd et annet liv. Hadde jeg fått sjansen om igjen, så skulle jeg gjort ting annerledes. Hadde jeg valgt igjen, hadde jeg ikke valgt dette livet.

mest lest